نمایش نتایج 1 تا 3 از 3

نام تاپیک: معرفی ابزار های مدیریتی و خطایابی TCP/IP در ویندوز و لینوکس

  1. #1

    معرفی ابزار های مدیریتی و خطایابی TCP/IP در ویندوز و لینوکس

    معرفی ابزار های مدیریتی و خطایابی TCP/IP در ویندوز و لینوکس

    سیستم عامل ویندوز به صورت پیش فرض ابزارهایی را برای مدیرت و خطایابی شبکه های مبتنی بر TCP/IP قرار داده که بر روی هر کامپیوتری موجود و قابل استفاده می باشد. تمامی این ابزارها از طریق command prompt قابل اجرا هستند. برای باز کردن command prompt در منوی start در قسمت run کلمه cmd را تایپ و OK را بزنید . سپس می توانید ابزارهایی را که معرفی میکنیم در اینجا اجرا کنید . در لینوکس که با استفاده از consol تمامی این دستور ها قابل اجرا هستند.

    دستور ping
    یکی از کارامد ترین ابزارهایی که برای تست و خطایابی شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار میگیرد است. با استفاده از این دستور می توان به دفعات این آزمایش را انجام داد که ایا پیکر بندی TCP/IP انجام شده است یا خیر و یا اینکه کامپیوتر به درستی به شبکه متصل است یا نه. و اینکه آیا کامپیوتر به اینترنت متصل است و آیا با سایت های وب ممی تواند ارتباط برقرار کند.
    و بالا خره مشخص می شود که کامپیوتر به درستی کار می کند.

    دستور IPconfig (معادل آن در لینوکی Ifconfig است)
    ابزار IPconfig به شما تنظیمات مربوط به TCP/IP را نشان می دهد. مواردی که با استفاده از این ابزار در اختیار شما قرار میگیرد IP آدرس سیستم شما و همچنین Subnet Mask و Gateway شما است . البته با استفاده از پارامترهای آن اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار می گیرد . به عنوان مثال (ipconfig /all) تمامی اطلاعات از جمله DNS و Mac address و ... به شما نشان می دهد.

    دستور Hostname
    این دستور اسم کامپیوتر شما را نشان می دهد.

    دستور tracert (معادل آن در لینوکس traceroute است)
    ابزار tracert که مخفف شده traceroute است. پیغامی را جهت تست و کنترل مسیر بین کامپیوتر شما و کامپیوتر مقصد ارسال میکند و مسیر ارسال بسته و وضعیت هر مرحله را به شما نمایش می دهد. در هر قسمت IP و نام Router و یا دیگر دستگاه هایی که به عنوان Gateway استفاده می شوند و بسته را به مسیر بعدی هدایت میکند را به شما نمایش می دهد. این ابزار زمانی که ارتباط اینترنت قطع می شود بسیار کارآمد و مفید است و میتوان متوجه شد که از کدام بخش به بعد مسیر قطع است. و میتوان متوجه شد که آیا اشکال از داخل شبکه است و یا بیرون شبکه.

    دستور ARP
    این دستور مدیریت حافظه بایگانی Address Resolution Protocol را برعهده دارد.ARP لیست تمامی ip های موجود در شبکه و همچنین MAC آدرس آنها را در اختیار شما قرار می دهد.

    دستور route
    یکی از ابزارهای حرفه ای مدیریت شبکه در ویندوز و لینوکس است. این ابزار به شما امکان می دهد که route table را مشاهده و پیکربندی کنید. و میتوانید مسیر routing کاامپیوتر ها و نود های موجود در شبکه را یا استفاده از این ابزار تعیین کنید.

    پایان

  2. #2
    با تشکر از مطالب بسیار مفیدتان
    آقای ذولقدری من یه سوال دارم ولی بعید می‌دونم راه حلی داشته باشه. سوالم اینه آیا نرم افزاری یا ... وجود داره که بتونه به من بگه بین کامپیوتر من و مثلا اولین Gateway چند تا هاب یا سویچ قرار داره؟
    با تشکر

  3. #3
    سوالم اینه آیا نرم افزاری یا ... وجود داره که بتونه به من بگه بین کامپیوتر من و مثلا اولین Gateway چند تا هاب یا سویچ قرار داره
    اگر Switch شما از نوع Layer 2 و یا Layer3 باشه تا حدودی این امکان هست که تعداد switch های موجود در شبکه را شناسایی کنید. اما hub های معمولی این قابلیت را ندارند و معمولا به خاطر گران بودن switch های فوق معمولا در شبکه ها از switch های معمولی استفاده میشه.

    موفق باشید.

قوانین ایجاد تاپیک در تالار

  • شما نمی توانید تاپیک جدید ایجاد کنید
  • شما نمی توانید به تاپیک ها پاسخ دهید
  • شما نمی توانید ضمیمه ارسال کنید
  • شما نمی توانید پاسخ هایتان را ویرایش کنید
  •