![]() |
|
|||||||
| ثبت نام | کتابخانه فایل ها | راهنما | لیست کاربران | کلوب های کاربران | همه قسمت ها ، به عنوان خوانده شده علامت گذاری شوند |
| شبکه و Networking مباحث مرتبط با شبکه های کامپیوتری |
![]() |
|
|
ابزار های تاپیک | طریقه نمایش |
|
|
#1 |
|
کاربر دائمی
![]() تاریخ عضویت: بهمن 1381
تشکرها: 0
95 بار تشکر شده در 58 پست
|
آموزش شبکه
با سلام خدمت همه دوستان عزیزم
این روزها برو بچه های زیر 20 سال کلی شوق و ذوق دارن که ببینن توی این سری مسابقات مهارت ملی رتبه ای کسب میکنند یا خیر ... یکیش همین داداش خودمه که متاسفانه من تا به امروز اصلا بهش توجهی نمیکردم و هر وقت هم سوالی میپرسید سرسری میگرفتم و یه جواب کوتاه و مختصر بهش میدادم . ولی امروز میبینم که واقعا این بچه دلش میخواسته یاد بگیره و فقط من بودم که میتونستم دستشو بگیرمو کارش رو راه بندازم که متاسفانه به دلایل بسیار زیادی از قبیل گرفتاریهای شغلی و مالی و علمی و فرهنگی و هنری و خانوادگی و اجتمایی و ورزشی و اخلاقی و غیر اخلاقی و عشقی و ناموسی و از همه بدتر دندون درد و چندین مورد دیگه این کار رو نکردم . امروز میبینم که احتمالا یه خورده دیر شده ولی تصمیم دارم از پایه بهش یاد بدم تا اگر این دوره هم نتونست ( که امیدوارم بتونه ) مرحله بعدی حتما جزء برترین ها باشه . حالا تصمیم کبرا رو میخوام همینجا انجامش بدم تا هم داداشم استفاده کرده باشه هم بقیه بچه های سایت و از همه مهمتر سمیرا خانوم که درمان دندون دردم رو کشف کرد ( کاغذ سوخته :cry: ) . حالا از همین امروز شروع میکنم با مثال و تصویر ٬ امیدوارم که خوب از آب در بیاد . فعلا برم ناهار بخورم که دارم از گرسنگی کیبرد و موس رو گاز میگیرم . خداحافظ .
|
|
|
#2 |
|
کاربر دائمی
|
با سلام مجدد
لیست موارد مورد نظر اینجانب : ( در صورتی که چیزی به ذهنتون میرسه بگید تا اضافه کنم ) 1. نصب Windows 2000 Advanced Server 2. تنظیمات TCP/IP 3. نصب IIS و انجام تنظیمات مربوط به FTP , WEB ( هاستینگ ) 4. تنظیمات NAT , ROUTING , IP SECURITY 5. ایجاد Map Network Drive 6. استفاده از Performance بروی Network Adapter و .... موفق باشید .
|
| 4 کاربر از Gladiator به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: |
|
|
#3 |
|
کاربر دائمی
|
نصب Windows 2000 Advanced
نصب ویندوز 2000 Advanced Server تقریبا مشابه نصب ویندوز 2000 Professional است با چند گزینه اضافی . برای نصب ویندوز 2000 Advanced Server از روی بوت ویندوز 98 میبایست ابتدا پارتیشن Fat یا Fat32 خود را آماده سازید و سپس برای سرعت بخشیدن به کپی فایهای ویندوز بروی هارد دیسک خود با کمک Smartdrv.exe کشی را بروی سیستم خود ایجاد نمائید . در این مرحله با رفتن به درایو سی دی و ساب دایرکتوری I386 و اجرای فایل Winnt.exe میتوانید نصب ویندوز را شروع کنید . در طول مراحل نصب ویندوز 2000 Advanced Server تنها 2 مرحله متفاوت با ویندوز 2000 Professional وجود دارد : 1. مرحله ای برای نصب کامپوننتها و سرویسهای ویندوز 2. مرحله ای برای انتخاب نوع سرویس دهی سرور در مرحله اول میتوانید مشخص کنید که چه سرویسهایی بروی این سرور نصب گردد . مثلا Remote Installation Service و IIS و غیره ... در مرحله دوم باید مشخص کنید که این سرور برای مدیریت از راه دور تنظیم گردد یا برای اجرای برنامه ها از راه دور ( Application Server ) . فعلا تا بقیش .
|
|
|
#4 |
|
کاربر دائمی
|
تنظیمات TCP/IP
تنظیمات TCP/IP شامل : 1. کلاس بندی کردن IP ها 2. ست کردن آی پی ها بر کارتهای شبکه ( به 2 روش استاتیک و دینامیک ) حالا اصلا این IP چیه ؟ آی پی در اصل یک عدد 32 بیتیه که به چهار نود 8 بیتی تقسیم شده . مثلا : 192.168.0.1 کار این IP چیه ؟ آی پی توی شبکه های TCP/IP آدرس کامپیوترهای موجود در شبکه میباشد . به این شکل که هر کامپیوتری با داشتن IP در یک شبکه اصل و نصب دار میشه یعنی خوار مادر پیدا میکنه . حالا اگر حضرت عشق آی پی یه کامپیوتری رو توی شبکه ( حتی اینترنت ) داشته باشه میتونه بفهمه که این کامپیوتر کجاست . شبکه کامپیوتری چیه ؟ هر وقت حداقل 2 کامپیوتر رو به هم متصل کنیم ( به هر شکل ) یک شبکه کامپیوتری ایجاد کردیم . شبکه LAN چیه ؟ شبکه LAN یعنی Local Area Network و به معنی شبکه محلی یا داخلیه . شبکه WAN چیه ؟ شبکه WAN به مجموع 2 یا چند شبکه LAN گفته میشه که به هم متصل هستند . ( به هر شکل ) . شایان ذکر است اینترنت هم در اصل یک شبکه WAN میباشد و در اصل بزرگترین شبکه WAN . ادامه دارد ( ناهار ) ...
|
|
|
#5 |
|
کاربر دائمی
|
کلاس بندی کردن IP ها
آی پی ها رو به سه کلاس مختلف تقسیم کردند . کلاس A ٬ که بزرگترین و گرونترین کلاس آی پی هاست . کلاس B ٬ بعد از کلاس A بزرگترین کلاس هاست . کلاس C ٬ کوچکترین کلاس آی پی میباشد . قدیم ندیما یادم میاد یه کلاس A شصت هزار دلار قیمت داشت و کلاس B دقیقا نصف اون بود . حالا این کلاس بندی چه فایده ای داره ؟ فایده این کلاس بندی اینه که میشه شبکه های مختلف رو از هم جدا کرد و برای فروش رنجهای مختلف IP هم مشکلی پیش نمیاد . حالا بخش مهم این موضوع اینجاست : هر کلاس آی پی رو میشه از طریق Subnet Mask به رنجهای مختلفی تقسیم کرد . مثلا یک کلاس C که 256 عدد آی پی داره رو میشه از طریق تنظیمات Subnet Mask به مثلا 4 تا رنج 32 تایی تقسیم کرد و به 4 شبکه مختلف داد . چه فایده ای داره ؟ فایده اش اینه که میشه از تعداد آی پی ها به طور کامل استفاده کرد . مثلا شبکه ای فقط 30 تا استیشن ( کامپیوتر ) داره ٬ دلیلی نداره یه کلاس C رو به این شبکه بدیم چون استفاده ای از آی پی ها نمیکنه . پس یک رنج 32 تایی آی پی بهش میدیم تا حالشو ببره . از این 32 تا آی پی فقط 30 تاشو میتونه استفاده کنه ٬ چرا ؟ به این دلیل که : اولین IP توی شبکه به نام ID شبکه معروفه و برای شناسایی شبکه استفاده میشه و معمولا ازش استفاده نمیکنند . آخرین آی پی توی یک رنج رو BroadCast میگن و نشاندهنده پایان رنج آی پی هاست و نمیشه ازش استفاده کرد . در مورد Subnet Mask هم بعدن توضیح میدم . ادامه دارد ( قهوه ) ...
|
| 6 کاربر از Gladiator به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: |
|
|
#6 | ||
|
کاربر دائمی
![]() |
نقل قول:
نقل قول:
ما یکم خیلی ناشی هستیم :( ضمنا خدا بدادت برسه با این شکم :mrgreen: بیخود نبود که دندان درد بودی از بس می خوری :wink: :mrgreen:
|
|
|
|
#7 |
|
کاربر دائمی
|
چشم کم حوصله جون تو فقط یه خورده حوصله داشته باش :mrgreen:
مثلا رنج 213.165.107.0 رو در نظر بگیر . میتونیم این رنج رو که از آی پی 213.165.107.0 تا 213.165.107.256 هستش رو ( در نظر داشته باش که آی پی های 213.165.107.0 و 213.165.107.256 رو نمیتونی استفاده کنی ) به 4 رنج کوچکتر تقسیم کنیم . به این شکل عمل میکنیم : ID شبکه اول رو میدیم 213.165.107.0 و Subnet Mask رو میدیم 255.255.255.224 ID شبکه دوم رو میدیم 213.165.107.32 و Subnet Mask رو میدیم 255.255.255.224 ID شبکه سوم رو میدیم 213.165.107.64 و Subnet Mask رو میدیم 255.255.255.224 ID شبکه چهارم رو میدیم 213.165.107.128 و Subnet Mask رو میدیم 255.255.255.224 حالا از یک کلاس C توی چهار تا شبکه داریم استفاده میکنیم . موفق باشی . ادامه دارد ( شام ) ...
|
| 2 کاربر از Gladiator به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: |
|
|
#8 |
|
کاربر دائمی
محل زندگی: Germany
3 بار تشکر شده در 3 پست
|
خوب یک سوال هم دارم
تفاوت بین Calss A &Class B چیه ؟ که قیمتش فرق میکنه ؟؟؟ و هر کردوم چه استفاده ای میشه.. من کلاس D هم شنیدم... البته فقط شنیدم.. نمیدونم درسته.. ممنون میشم راهنمایی کنی قربان
|
|
|
#9 |
|
کاربر دائمی
|
با سلام خدمت محمود عزیز
منم امیدوارم علی هر جا هست حالش خوب باشه . در مورد تفاوت بین کلاسهای A,B باید خدمتت عرض کنم این 2 کلاس از نظر تعداد آی پی ها متفاوت هستند به همین خاطر کلاس A که تعداد آی پی های بیشتری رو توی خودش داره گرونترین کلاس هستش . در مورد کلاس D فکر میکنم اشتباهی شده ٬ چون کلاس C کوچکترین کلاس هستش ولی یه سری کلاسهای آی پی هستند که از قبل رزرو شدن شاید کس یا کسانی این کلاسها رو کلاس D خطاب کرده باشند . با آرزوی موفقیت . گلادیاتور .
|
|
|
#10 |
|
کاربر دائمی
![]() |
An IP Class is a range of IP addresses. They have been designed to provide an address sheme which accomodates small and large networks.
. There are 5 Classes from A to E defined as follows: Class A - first byte is 1 to 126 decimal (0xxxxxxx in binary) Class B - first byte is 128 to 191 decimal (10xxxxxx in binary) Class C - first byte is 192 to 223 decimal (110xxxxx in binary) Class D - first byte is 224 to 239 decimal (1110xxxx in binary) Class E - first byte is 240 to 254 decimal (1111xxxx in binary) . IANA allocates only Class A to Class C addresses. Class D is reserved for multicast and Class E for future use. Adresses begining by 127 (01111111) are reserved for loopback or local testing. The IP 127.0.0.1 is usually implemented as local host loopback IP. . For each IP Class we also define a Network Mask as follows: Class A - 255.0.0.0 (11111111.00000000.00000000.00000000 in binary) Class B - 255.255.0.0 (11111111.11111111.00000000.00000000 in binary) Class C - 255.255.255.0 (11111111.11111111.11111111.00000000 in binary) http://www.shunsoft.net/ipcalc/help/chap02.html |
|
|
|
| 3 کاربر از nematia به خاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند: |
![]() |
| بوک مارک کردن این تاپیک |
| کاربرانی که این تاپیک را مشاهده میکنند: 1 (0 کاربران و 1 مهمان) | |
| ابزار های تاپیک | |
| طریقه نمایش | |
|
|